Boka tid

Brynen på Lulu Carter

 IMG_2860.JPGIMG_2859.JPG

Lulu Carter, Stockholms inredningsdrottning som de flesta känner igen ifrån tv serien ”Äntligen Hemma” där hon medverkade i hela 19 säsonger. Hon målar, designar, bloggar och snart poddar. Man skulle kunna tro hon är 26, men siffran säger 56.

Jag har haft den stora äran att bo hemma hos Lulu Carter mitt första verksamma år i Stockholm när jag startade Rapide. Jag flyttade in en kall vinter, men i Lulus generösa våning på Grevturegatan frös man aldrig. Där bor hon i en oas av växter, tavlor, kuddar och prylar ifrån världens alla hörn, med en doft av rökelser som sprider sig i varje rum.

Jag skulle beskriva Lulu som en kreativ lyx-bohem med en lättsam, passionerad och godhjärtad personlighet.

För någon vecka sedan träffades vi igen, den här gången i brynstolen. Vi pratade om hennes karriär, ögonbryn genom tiderna och vad skönhet har betytt för Lulu.

När Lulu var ung, dvs på 70-talet, då var det tunna, runda ”sönderplockade” bryn som gällde. Hon hakade på den smala bryntrenden och flyttade hemifrån som 17 åring & drömde om att bli modefotograf. Men det slutade alltid med att hon stod framför kameran istället för bakom. Hon extraknäckte som modell, blev Twilfits ansikte utåt och tog de första toppless bilderna som någonsin publicerats i reklamsammanhang! Hon syntes på bussar, tunnelbanor och i dagspress. Pappan satte kaffet i halsen när han slog upp tidningen hemma i Mora.

När 80-talet kom så skulle brynen vara kraftiga. Men Lulus växte aldrig ut igen. Men det gick ingen nöd på Lulu, som målade sina ögonbryn och träffade sin första stora kärlek.

Sen kom 90- talet och Lulus smala bryn var åter igen på modet. Och hennes karriär tog fart på allvar när hon i början på 2000 startade Sveriges första Homestyling företag. Sedan dröjde det inte länge fören ”äntligen hemma” fick upp ögonen för Lulu.

Skönhet har alltid varit viktigt för Lulu, men hon har alltid varit noga med att den kommer lika mycket inifrån som utifrån.

Hon gjorde sin första skönhetsbehandling redan som fattig artonåring. Däremellan gjorde hon hemma-behandlingar som var stort då. "Man la äggvita i ansiktet och gurkor på ögonen, varför vet jag inte"

Hennes bästa skönhetstips är: Sömn, skippa alkohol, träning, ansiktsbehandlingar, IPL en gång per månad, och Syra behandling en gång om året. Hon vet att solen är hudens värsta fiende och skulle därför aldrig sola ansiktet, hon använder hatt och spf 60.

Jag gjorde en Luxe behandling på Lulu och stylade med Rapide Cosmetics. Nu skriver hon ifrån solstolen på Ibiza att hon älskar sina nya produkter. Brow twist medium och Coverstick Nude. Här kan du köpa Lulus favoriter! & glöm inte följa henne på instagram @lulucartersweden

Lulus motto lyder ”Surhet gör dig ful, så skratta ofta och mycket” 


The best beauty experience

IMG_2202.JPG

Jag kan knappt beskriva den lyckokänslan en äng full av vitsippor kan ge mig. Med sina skira vita blad förgyller den varenda skogsdunge för att välkomna våren & sommaren.  Den går tyvärr inte att dekorera salladen med, för vitsippan är en giftig skönhet som likt en diva drar alla blickar till sig under ett par veckors tid för att sedan göra comeback nästa år. Ska man lita på växternas språk så säger vitsippan: ”Förvänta dig alltid det bästa” vilket passar in på den hoppfulla, vita kronan som är öppen på dagen och sluter sig på natten för att vila. Precis som vi människor måste göra för att få våran skönhetssömn. Jag pratar om de 8 gyllene timmarna du behöver för att hålla dig lika vacker som vitsippan.

Men just nu är det svårare att somna, det är både varmare & ljusare än vanligt. Det är då jag passar på att låta kreativiteten flöda, inspirationen väckas till liv och tankarna sjunga i sin egen takt. Det är då, när det känns som att tiden står stilla och världen ligger framför mina fötter som jag uppskattar en så liten sak som vitsippan eller något annat vackert i min omgivning. För mig har allt i livet en stor betydelse.

Vad får ditt hjärta att snörpa samman av lycka?


Presslunch på Rosendal

IMGL4976-49.jpgIMGL4988-53.jpgIMGL4896-10.jpgIMGL4912-18.jpgIMGL5085-101.jpgIMGL5064-89.jpgIMGL5019-68.jpgIMGL4950-36.jpgIMGL4905-13.jpg

I går den 11 maj bjöd Rapide & RefectoCil in till en färgsprakande Presslunch med tema fransar & bryn genom tiderna på Rosendals Trädgård.

Vi bjöd på skönhetshistoria ifrån forntida Egypten fram tills idag. Visste du tex att man har använt hår av mus och oxe för att göra lösögonbryn redan på 1700-talet? Och clear eyes i form av citron?

Vi gjorde en djupdykning i nutidens behandlingar & trender och lät våra gäster få ny färg och form på ögonbrynen med hjälp av RefectoCils färgbehandlingar och Rapide Cosmetics brynprodukter.

Vi hade även byggt upp en egen bryn ateljé där gästerna fick skapa framtidens ögonbryn med hjälp av diverse färger, produkter och accessoarer.

Vi njöt av den goda maten som bestod av trädgårdssallad, hel bakad lax, varm potatissallad, Rosendals örtte & tre sorters kakor.

 Avslutningsvis fick alla med sig Rapide’s & RefectoCils senaste produkter i ett presskitt.

Vi är stolta och nöjda över gårdagens prestationer och valet av den fantastiska lokalen i form av ett växthus. Nu känns det ända ut i brynen att våren är här.


Angelica Blick Eyebrows

image1 (1).JPGimage1 (2).JPG

Angelica Blick är en av Sveriges främsta sociala media profiler. På hennes instagram med 1,2 miljoner följare titulerar hon sig som ”fashion & travel blogger”. Och jag instämmer till fullo. Hon är inte bara en av Sveriges bäst klädda kvinnor, hon reser jorden runt också.

Vid varje tillfälle jag träffar Angelica så har hon precis kommit hem ifrån en resa eller ska iväg på en resa. Det är spännande att följa hennes aktiva livsstil och höra om vad hon har pågång. Hon är jordnära, ödmjuk, omtänksam och avslappnad. Egenskaper som jag ofta känner igen hos tjejer som växt upp i mindre städer.

Jag har gjort Angelica's ögonbryn i närmre ett år och just nu smider vi planer om hur vi ska skapa hennes drömbryn. Drömmen är en form som kallas ”Straigt brows” Den raka formen med en skarp liten båge på slutet. Tänk dig raka, jämna linjer, breda & höga strån, tydligare & tjockare vingar och lite buskig men vårdad look.

I går när vi träffades hade hon sparat i flera veckor. Brynen var av förståeliga skäl både blekta och buskiga. Det var dags att ta första steget till drömbrynen.

Jag valde att satsa på en genomtänkt och välgjord färgbehandling med Refectocils produkter. Sedan trimmade jag till stråna med vår brynsax & jämnade till formen med vår brynpincett. Jag undvek trådning den här gången för att hon ska kunna fortsätta med sitt sparande. Men i vanliga fall trådar vi alltid hennes ögonbryn. Sedan fick hon med sig Rapice cosmetics browgel "clear" & brow twist "ash" för att kunna styla till perfektion.

På bilderna ser ni vilket fantastisk effekt vi skapade genom vår populära Luxe brows behandling

När får vi börja skapa dina drömbryn?


I am a Yeos girl !

IMGL4607.jpg

För ett år sedan blev jag medlem i ett nätverk som heter young entrepreneurs of sweden. Vi representerar Sveriges mest drivna, unga entreprenörer. Tillsammans har vi 220 växande arbetsplatser och omsätter 2 miljarder kronor. Hur coolt är inte det?

Under ett år med Yeos anordnas tre större event, YEoS Skiweek, Årskongressen och Xchange (utomlandsresa) , samt ett antal mindre events och seminarier. 

I helgen var jag på årskongressen som arrangerades i Jönköping. Yeosarna själva kallar det för julafton och jag är beredd att hålla med.

Under en helg med fullspäckat schema umgås vi och lär oss nya saker. Programmet innefattar allt ifrån träning till föreläsningar, workshops, samarbetsövningar, problemlösning, brainstorming och givetvis härliga luncher, galamiddagar och party in på småtimmarna.

Det märks tydligt att alla är entreprenörer! Hur? Alla är engagerade, fokuserade och målinriktade. Snyggt klädda är en bonus. Haha.

När första programpunkten börjar klockan 8:00 och efterfesten slutar vid 4 snåret så kan ni räkna ut ambitionen själva.

Du kan inte nå toppen om du inte prioriterar och presterar. Det här med prioriteringar ska jag skriva om i ett annat inlägg! Hur du kan nå exakt dit du vill med rätt målsättning.

I söndags efter frukost var det min tur att representera ”Yeos Stories” där jag fick dela med mig av min resa i med och motgångar inför publiken. Jag pratade mycket om min barndom, längtan efter karriär, avundsjuka & rivalitet, vår unika affärsidé och hur det är att jobba med sin mamma. Och det viktigaste av allt, vad är vårt mål?! Det var fantastiskt att få dela med mig av min historia, trots nervositeten över att prestera inför likasinnade! Och på torsdag är det dags igen, då föreläser jag för årets UF företagare i Katrineholm. Fasiken vad jag ska peppa ungdomarna!

För övrigt så startade min kurs i andlig vägledning i söndags eftermiddag. Vid 4 tillfällen under våren kommer jag och 5 andra kvinnor vägledas till att lära oss känna av energier och jobba med intuition och utveckla vårt sjätte sinne. Redan efter första kursen är jag extremt imponerad av mig själv.

Enligt psykologer är våra starkaste drivkrafter att behovet av att prestera och känna gemenskap.

Det har den här helgen bevisat sanningen på.


My trip to Bologna

IMGL3058-39.jpgIMGL3057-38.jpg

Bologna, en stad i norra Italien som kan stoltsera med en av Europas äldsta universitet ifrån år 1088. Där arrangeras en av världens största skönhetsmässor varje år, Cosmoprof.

En mix av produkter, behandlingar, maskiner, fabriker, leverantörer & återförsäljare. Sammanfattningsvis är det små, mellanstora och gigantiska skönhetsföretag ifrån hela världen som vill visa upp sig. Hela staden fylls under ett par dagar utav skönhetstörstande människor med olika bakgrunder.

Cosmoprof arrangeras inte bara i Bologna, utan även i Las Vegas & Hong Kong.

För mig var det första gången på mässan. Och det levde utan tvekan upp till mina förväntningarna.Tänk dig ungefär som Disney Land fast för skönhet!

Vi hittade flera potentiella produkter att lansera, flera etablerade företag att kunna bli återförsäljare åt, samt fick en stor dos inspiration ifrån skönhetsbranschens allra senaste innovationer.

Efter en 15 minuters taxifärd ifrån flygplatsen möttes vi av 22 grader och sol när vi klev ur bilen. För oss soltörstande svenskar var det inte fy skam en dag i mitten på mars.

Vi spenderade kvällen mitt i city, ett stenkast ifrån vårt hotell. Där åt vi en fantastisk charkbricka med prosciutto, ostar och bröd, på en av kullerstensgatornas många uteserveringar. Vi spenderade hela lördagen ute på mässan och till vår stora förvåning så han vi beta igenom alla områden vi planerat. Efter en lång dag med huvudvärk, skoskav och hunger, slukade vi i oss en av Bolognas bästa stenugnsbakade pizzor på kvällen! På söndagen var det dags att åka hem. Hela flygresan gick åt till att skriva, skissa, planera tusentals meter upp i luften för att sammanställa allt material jag plockat med mig.

Det roligaste av allt var att det föddes en helt ny affärsidé i mitt huvud under helgens gång. Nu vet jag exakt åt vilket håll jag ska fokusera och sträva. Ett nytt ben inom Rapide ska förr eller senare skapas.


Exclusive interview with Iman Aldebe

IMGL2908-16.jpgIMGL3013-28.jpgIMGL2867-13.jpgIMGL3018-29.jpgHon är inte bara klädskapare, jurist & journalist, hon säljer även sina haute couture turbaner i Paris, Dubai, Stockholm & New york.

Här får ni en exklusive intervju med Iman Aldebe 32 år. Super kvinnan som är känd för att göra sin röst hörd för kvinnors lika rättigheter. Vi pratar om turbaner, ögonbryn och avundsjuka!

När Iman var 15 år började hon skissa på kläder för att modernisera det muslimska modet. Men media uppmärksammade alltid bara det hon skapade till huvudet, dvs olika former av slöjor & huvudbonader. I samband med det upptäckte Iman den stora efterfrågan som fanns i Sverige. Kvinnor ville ha hjälp med hur dem skulle bära upp olika huvudbonader och många fick inspiration av hur hon bar dem.

- I början var många rädda för vad andra skulle tycka. I dag ser du dem på såväl kändisar, catwalken som ute på gatan säger Iman.

Vart kommer turbanerna ifrån?

- Ifrån allra första början är turban en manlig huvudbonad som härstammar ifrån det Ottomanska riket. Männen bar dem för att kyla ner huvudet under många timmar i solen. Det var mer en praktisk lösning än en accessoar.

På 20-talet sydde Christian Dior haute couture turbaner som modellerna fick bära på catwalken. På 60- talet plockade Gaultier upp det på scenen igen och sedan dess har modeller i olika tidsperioder burit turbanen. 2012 föddes min ide om att börja skapa unika huvudbonader i form av turbaner.

Har du någon favorit turban?

- Jag använder en turbanmodell tills jag tröttnar på den! De ska helst vara enfärgade, ha volym, ljusa färger, sedan gillar jag sammet, draperingar & rosetter.

Du blev nominerad som en av 100 starka kvinnorna på internationella kvinnodagen, vad betyder en sådan sak för dig?

- Det är lite av en bekräftelse på att någon har sett det hårda arbete jag har lagt ner på att främja och synliggöra kvinnor mer.

Du har ju blivit en offentlig person som inte är rädd för att utrycka dina åsikter. Har du stött på hat och avundsjuka längs vägen?

- Ja, jätte mycket! Jag förstod det inte till en början. Men sen började jag inse att vissa inte klarade av min styrka och framgång. Kvinnor kan verkligen vara elaka mot varandra! Jag tror det handlar om människor som lever i en begränsad värld, i en liten bubbla! Reser du, arbetar hårt och fokuserar på dig och ditt så öppnar du upp dig och blir en annan person. Jag glädjes åt andra! När jag var yngre grät jag mycket, nu skakar jag av mig det!

 Hade du hört talas om Rapide innan jag kontaktade dig?

 -Ja, ända sedan du medverkade i TV4 nyhetsmorgon 2015.

Vad betyder ögonbryn för dig?

- Jätte mycket! Det är det första du tittar på hos en person. Det säger så mycket om en människa. Snygga bryn ger ett fräscht och välvårdat intryck! Jag blir gladare när jag får komplimanger för mina bryn än för något annat område. För ögonbryn kräver omsorg och precisionsarbete.

Har du sett ett par skräck ögonbryn någon gång?

- En nyhetsankare hade förskräckligt smala, runda ögonbryn. Jag klarade knappt av att titta på nyheterna!

Hur ser dina skönhetsrutiner ut?

- Basen är viktig för mig. Jag satsar mycket på bryn, läppar & starka ögon.

Du verkar ha en stor passion för makeup?

- Jag fick inte sminka mig som yngre för mina föräldrar. När jag som äldre upptäckte vad jag kunde åstadkomma med olika produkter, så fyllde jag badrumsskåpen och testade allt!

Har du någon skönhetsikon du ser upp till?

- Marilyn Monroe, med hennes starka röda läppar och svarta eyeliner!

Vilka brynprodukter satsar du på just nu?

-Brynskugga och browgel! 

Den här kvinnan kan utan tvekan bära upp ett par starka, karismatiska ögonbryn med stolthet! Hela hon andas power! På bilderna ser ni Iman stylad med Rapide Cosmetics, Highlight coverstick nude, Brow paint Dark & brow gel clear. 

Fotograf: Victoria Öhrvall, Text & Styling: Tilda Forsgren


When beauty calls

Rapide Cosmetics hela serien.jpg

Min och Mamma’s gemensamma dröm handlade inte bara om att skapa ett unikt koncept där du kan utföra snabba behandlingar för fransar och ögonbryn av stylister. Drömmen handlade också om att få skapa en egen produktserie utefter våra kunders färger, former, behov och personligheter.  

Att lansera en egen produktserie är ett naturligt led i Rapide's utveckling. Men det är en lång, svår och kostsam process. Efter ca 1,5 - 2 år av framtagning & utveckling ifrån fabriker runt om i världen, är jag enormt stolt över att få presentera vårt arbete.

Rapide cosmetics är en komplett produktserie för ögonbryn. Med allt du behöver för att skapa dem perfekta drömbrynen.

I framtagningen av produkterna har jag tagit inspiration ifrån kunder jag har stylat genom åren. Mitt mål är att alla ska kunna hitta den perfekta intensiteten, formulan och funktionen. Till ett överkomligt pris!

Jag har fokuserat på att skala ner färgerna till fem nyanser som passar alla hud & hår typer. Färgskalan går ifrån Light, till Ash, Medium, Dark & Super dark.

Jag har fokuserat på resultatinriktade produkter i fem olika varianter, beroende vem du är som kund. Torr penna, krämig penna, skugga, gel eller vax. Samt alla verktyg du behöver för att uppnå ett proffsresultat. Penslar, borstar, sax, pincett, vässare, highlighter & rengöring. Jag kan avslöja att nästa steg blir en duo-pensel för rengöring & coverstick. Ett vårdande serum står också högt på önskelistan.

Jag har i uthållighet och envishet testat så många olika formulas och funktioner för att uppnå det perfekta resultatet, så att mamma periodvis har skämts över mig. Haha.

Ni anar inte hur nervös jag var innan lanseringen. Vad skulle mina duktiga stylister tycka om produkterna? Hur skulle journalister/bloggare bemöta varumärket? Skulle kunderna köpa och använda? 

Responsen av Rapide Cosmetics har varit helt fantastisk. Kunderna gillar våra produkter bättre än konkurrenternas! Vi har synts i tidningar som ELLE, Plaza Kvinna, Styleby, Mama, Aftonbladet mode & skönhet, Veckans nu, Svensk Damtidning mm.

Utmaningen ligger i att få fler människor att upptäcka våra produkter! Har du inte testat än? Styling ingår i alla våra brynbehandlingar. Annars går det bra att ”fråga experten” dvs mig, här på hemsidan. Så guidar jag dig via ett par enkla frågor till den ultimata brynprodukten.

Find your new star in your makeup bag, when beauty calls!


Beauty is our future

jU6WXhAwXd1SluUUGlmO-RyCQw2BxvQhkRb6iUtFg54.jpeg

Den kanske största lögnen av dem alla är att "skönhet inte har någon betydelse". Att få arbeta med att göra människor vackrare är ett privilegium. När du upplever kundens tillfredsställelse efter en lyckad behandling eller köp, förstår du värdet av vad det ger. Vi bakom penslarna, trådarna, verktygen, sprutorna och produkterna är skaparna bakom många vackra instagram bilder idag. Men också skaparna bakom självförtroende, önskningar, belåtenhet, hopp & lycka. Skönhet är inte en ytlig och orealistisk värld. Skönhet drivs framåt av människor som fritt vill kunna utrycka sig och visa upp den bästa sidan av sig själva. Skönhet är till för alla. Vissa anser att skönhet i samband med sociala medier kan vara farligt. Det ger fel bild av hur en människa ska se ut, vilket får andra att må dåligt. Vissa ser helt enkelt för perfekta ut. Men vem bestämmer vad som är vackert och perfekt? Perfekt för mig är inte perfekt för dig. Skönhet är ju upp till betraktarens ögon. Något som ger njutning, en mening eller tillfredsställelse. Det är därför jag älskar att alla typer av profiler just nu tagit plats på sociala medier. Långa, korta, tjocka, smala, breda, ljusa, mörka, unga, gamla och mycket mer. Det är fritt fram för alla att följa och inspireras av det du tycker om.

För övrigt tror jag människor i alla tider har längtat efter uppmärksamhet, bekräftelse och att få utrycka sig. Plötsligt svävar det en helt ny värld i luften- där allt är möjligt. Klart folk går bananas på alla tänkbara vis. Men precis som med allt annat, så får vi lära oss att inte missbruka det.

Det sägs att 2016 var ögonbrynens år på sociala medier. Överallt såg du perfekt formade, färgade och stylade ögonbryn. Vi på Rapide njöt varje sekund av det! Men vi tror också att det bara var början. Vi hoppas på att få se mer vågade ögonbryn framöver, nya färger, former, glitter & accessoarer!

Jag tycker sociala medier är helt fantastiskt på det viset. Du kan hitta det mesta inom ett par sekunder. För mig är det daglig motivation, lärdom och inspiration. Men låt det för guds skull inte äta upp din tid, läs inte saker som stör dig, titta inte på bilder som trycker ner dig, låt inget göra dig avundsjuk eller nedstämd, tappa inte fokus! För det är i den verkliga världen, där dina fötter och ögonbryn vandrar omkring varje dag. Det är där allt i slutändan existerar.

Look up from the screen sometimes & be sure that your lashes and eyebrows are perfect.


Love is in the air

Tilda.jpgAlla hjärtans dag är runt hörnet och i varje butik ser jag vackert rosa och röda toner som pryder skyltningen med fina erbjudanden. Vi är inte sämre vi! Det här året erbjuder vi alla kunder ett rosa-inspirerat cellofanpaket innehållande ett presentkort på ”Classic brows” och en ”Brow Gel -passar både män och kvinnor i alla åldrar. Att ge brynen lite kärlek det här året känns helt rätt. Bryn är nämligen hetare än någonsin!

Visste du förresten att ”Valentine’s Day” har varit romantikens dag i England ända sedan medeltiden? Då ansåg man också att det här var vårens första dag! Den välkomnar jag med öppna armar.

Enligt historierna har det också funnits en fängslad kille som lärde känna fångvaktarens dotter och blev kär, innan han dog skrev han ett avskedsbrev och undertecknade med ”din Valentin”. Det skulle tydligen vara det första Alla-hjärtans-dag kortet.

 Med andra ord, glöm inte bort att uppvakta din Valentin!

På den privata fronten stundar det bröllopsplanering. För den som har missat det, så gifter jag mig den 17 juni 2017. En dag jag länge har drömt om.

Vi satsar på ett silversprakande 3 dagars bröllop i en vacker slottsmiljö med ca 80 gäster. Just nu ligger vårt fokus på att sätta dem sista detaljerna. Blommor, smycken, smink, dekorationer, mat, program och mycket mer. Men hur mycket vi än planerar så får vi inte glömma.

 Viktigast av allt är kärleken.


Min värld av skönhet

Tilda.jpeg 

Välkomna till Rapide’s nya blogg. I skrivande stund sitter jag, Tilda Forsgren på tåget till Stockholm. Jag ska arbeta ett pass på Nk Beauty Lounge, där jag tar emot mina premium & vip kunder en gång i månaden, samma sak gör jag på Nk Beauty Lounge i Göteborg. Det är en av tusentals uppgifter jag gör som grundare och ägare till Rapide.

I den här bloggen kommer du att få följa med i mitt liv som ung skönhetsentreprenör. En fartfylld resa med allt ifrån stora till små beslut, ljusa och mörka stunder, som blandar sig i en vardag med 11 salonger, 43 anställda, egen produktserie, unik behandlingsmeny och passionen för fransar & ögonbryn.

 

 Välkommen till min värld av skönhet!